АудиоБМ слушни апарати и ординација за оториноларингологија

JUNA 9

JUNA 9 представува фамилија на слушни помагала кои се погодни за корисници со лесни до тешко слушно оштетување.Додатоците кои можат да се поврзат со Juna имаат повеќе енергија и дополнителна безжична функционалност во одредени избрани стилови.

Дигиталната обработка на сигналот овозможува слушна амплификација на сите фреквенции до до 10 kHz. Со Мулти-Програмата за животна средина и оптимизатор на животна средина Вашиот апарат оптимално се прилагодува на Вашите потреби. Покрај тоа, со опцијата за запис и меморија на носењето Вашиот апарат ќе запомни во која средина и која програма најмногу е употребуван со што Вие како корисници ќе добиете точен и прецизен фитинг на Вашиот слушен апарат.

Сите задушни апарати од фамилијата на Јуна се со хидрофобен слој и слој кој им дава заштита од прашина (IP57).

Juna е еден од апаратите на Bernafon кои имаат Audio Efficiency™ технологија која спаѓа во првата класа карактеристики како што се Реверберациска редукција и i-VC.

Исто така со Juna има нови достапни wireless додатоци, кои можат да се контролираат и со помош на апликација преку Вашиот мобилен телефон!

Audio Efficiency™ технологија има свои дополнителни карактеристики, и тоа: ( во однос на говорот ) ChannelFree™, Говорен приоритет, Фреквенциска композиција, интелигентна контрола на гласноста.

Удобност

Што се однесува до удобноста при носењето на овој апарат тој поседува карактеристики како : Прилагоден (адаптивен)фидбек поништувач, прилагодено(адаптирано) намалување на врева(бучава,викање), намалување на пропратнаврева(бучава,викање), намалување  на ехобинаурална координација.

Индивидуализација
Можност за избор на 4 програми слушање ( од 16 можни ) како на пример:

  • за жива музика и кино (престави)
  • удобност во авион
  • безжично поврзување

Специфични, прецизни јазични цели со помош на RЕMfiт ™.

Покрај многуте карактеристики кои ги поседува овој апарат битно е да се нагласи дека оваа фамилија на апарати покрај задушните ( стандардни ) и канални апарати, го поседува и најмалиот задушен апарат кој е со звучник директно во самото уво. 

© AudioBM | 2017